Νοε 28
Δευτέρα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Εκτύπωση

ΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ;

COMPACT

Χρησιμοποιείται σε οχήματα μέχρι 2,5τόνους συνολικό βάρος και φάρδος ελαστικών έως 225mm. Πτερύγια με ατσάλινα καρφιά γαντζώνουν πάνω στο χιόνι και τον πάγο.
Ιδανική όσον αφορά τον ελάχιστο χώρο αποθήκευσης που καταλαμβάνει.

SPORT

Χρησιμοποιείται σε οχήματα μέχρι 2,5τόνους συνολικό βάρος(ιχ και τζιπ). Ο συνδυασμός ατσάλινων καρφιών και αλυσίδας προσφέρει άνετη οδήγηση σε χιόνι και πάγο, ειδικά για συχνή χρήση για περιοχές με δύσκολες και συνεχής δύσκολες χειμωνιάτικες συνθήκες.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε γρασίδι και σε μαλακό οδόστρωμα.

ALPINE PRO

Η Alpine Pro είναι η τέλεια λύση για οχήματα βάρους έως 2,5τόνους ανά άξονα και συνεπώς ιδανική για ασφαλή χρήση από μεγάλα και βαριά SUVs, 4x4s, vans, pick ups, μικρά λεωφορεία και οχήματα courier, οχήματα ασφαλείας και μέσα μαζικής μεταφοράς με βαριά και συνεχή χρήση.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε γρασίδι και σε μαλακό οδόστρωμα.


ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ;

COMPACT

Ναι. Το πατενταρισμένο σύστημα με τα πτερύγια να μπορούν να περιστρέφονται στον κεντρικό δίσκο και άρα να μεγαλώνουν και να μικραίνουν την συνολική διάμετρο επιτρέπουν την εύκολη και γρήγορη ρύθμιση και αλλαγή για διαφορετικές διαστάσεις ελαστικών και άρα το κάθε μέγεθος καλύπτει πολλά διαφορετικά ελαστικά .
Η συνολική διάμετρος μπορεί να αλλάξει μέχρι 40 mm σε κάθε μέγεθος.

SPORT

Ναι. Μία απλή αλλαγή της θέσης των άγκιστρων πάνω στις ερπύστριες με τα ατσάλινα καρφιά προσφέρει άριστη δυνατότητα ρύθμισης στην συγκεκριμένη κάθε φορά διάσταση ελαστικού. Η συνολική περίμετρος μπορεί να μικραίνει ή να μεγαλώνει μέχρι 30 mm σε κάθε μέγεθος.

ALPINE PRO

Ναι. Tο πατενταρισμένο σύστημα ρύθμισης επιτρέπει στην συνολική περίμετρο να μικραίνει ή να μεγαλώνει μέχρι 19 cm σε κάθε μέγεθος.

 

Ο ΑΝΤΑΠΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΡΟΔΑ

Ο αντάπτορας είναι κοινός και ταιριάζει με όλα τα μοντέλα αλυσίδων Spikes-Spider και τοποθετείται κατευθείαν πάνω στα μπουλόνια της κάθε ρόδας. Προσοχή! Δεν αφαιρείτε ποτέ μπουλόνια αλλά τοποθετείτε τον αντάπτορα πάνω στα υπάρχοντα μπουλόνια της κάθε ρόδας άρα ποτέ δεν επηρεάζετε την ασφάλεια των τροχών σας!!! 

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

COMPACT

Ανοίξτε δύο από τα πτερύγια της αλυσίδας έτσι ώστε να μπορεί η αλυσίδα να τοποθετηθεί στην ρόδα όσον αφορά το τμήμα της ρόδας που πατάει στο έδαφος. Τοποθετήστε την Compact ξεκινώντας από το πάνω μέρος της ρόδας και πιέζοντας ελαφρά δεξιά και αριστερά μέχρι να «κουμπώσει» στην ρόδα.
Κατόπιν κλειδώστε με τον δίσκο κλειδώματος του αντάπτορα. Δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ρύθμιση.

SPORT

Αφού έχετε ιδανικά ρυθμίσει την αλυσίδα να ταιριάζει ακριβώς με την ρόδα σας , η Sport πολύ απλά τοποθετείται πάνω στην ρόδα και κλειδώνεται με τον δίσκο του αντάπτορα. Η αλυσίδα στο κάτω μέρος της ρόδας που δεν μπορεί να περάσει, αυτόματα θα μπει στην θέση της μόνη της αφού ξεκινήσετε και η ρόδα κάνει μισή περιστροφή.

ALPINE PRO

Αφού έχετε ιδανικά ρυθμίσει την αλυσίδα να ταιριάζει ακριβώς με την ρόδα σας , Η alpine pro πολύ απλά τοποθετείται πάνω στην ρόδα και κλειδώνεται με τον δίσκο του αντάπτορα.
Η αλυσίδα στο κάτω μέρος της ρόδας που δεν μπορεί να περάσει, αυτόματα θα μπει στην θέση της μόνη της αφού ξεκινήσετε και η ρόδα κάνει μισή περιστροφή.

 

ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα σε δρόμους με χιόνι και πάγο είναι 50km/h σύμφωνα με την νομοθεσία.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε αλυσίδες αυτοκινήτου: 
 
• Τα υλικά κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας;
• Έχει ο κατασκευαστής την απαιτούμενη εμπειρία;
• Το μέγεθος που αγοράσατε ταιριάζει σίγουρα με τα ελαστικά σας και το όχημά σας;
• Μπορεί η αλυσίδα να τοποθετηθεί εύκολα;
• Τοποθετείται η αλυσίδα σε οχήματα με μικρό χώρο στον θόλο της ρόδας και δεν πληγώνει τις ζάντες αλουμινίου;
• Προσφέρει η αλυσίδα την απαιτούμενη πρόσφυση/γάντζωμα;
• Μπορεί η αλυσίδα να συναρμολογηθεί/αποσυναρμολογηθεί εύκολα;
• Μπορεί η αλυσίδα να τοποθετηθεί ακόμα και όταν το όχημα έχει ακινητοποιηθεί λόγω χιονιού;
• Είναι η αλυσίδα πιστοποιημένη και κατασκευασμένη σύμφωνα με όλα τα πιστοποιητικά? (πχ.: KBA, TÜV, GS, ÖNORM)